gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
15.08.2019 - Posetili smo korisnike projekta „Da svaki Rom ima dom“

Odzaci icoPosetili smo korisnike našeg projekta „Da svaki Rom ima dom“, koji su se decembra 2018 uselili u 8 novoizgradenih stambenih objekata u Bačkom Gračacu. Bilo nam je veliko zadovoljstvo da se lično uverimo kako su se korisnici lepo snašli u novoj sredini i kako su njihovi životi krenuli novim tokom. Stanovanjem u objektima koji pružaju sve uslove za adekvatno stanovanje su unapređeni i svi ostali aspekti njihovih života.Većina odraslih je pronašla zaposlenje na susednim farmama , a jedan korisnik je zasnovao stalni radni odnos u fabrici MAGNA. Uslovi za školovanje 12 dece su značajno unapređeni blizinom škole i kvalitetom obrzovanja, a mlađa deca su upisana u vrtić. Zadovoljstvo korisnika novim uslovima se vidi i kroz njihov odnos prema objektima, susedima i okolini - objekti su održavani, travnjaci uredno pokošeni, zasađene su i nove voćke.

Podsetimo – januara 2019 završili smo realizaciju projekta „Da svaki Rom ima dom“ kojim su, zahvaljujući donaciji EU, 34 romska domaćinstva iz segregiranog i podstandardnog Novog naselja preseljena u nove objekte koje smo izgradili u 5 naselja na teritoriji opštine Odžaci.

Ponosni smo što na rezultate ovog projekta i zahvalni partnerima iz opštine Odžaci na saradnji.

Projekat “Da svaki Rom ima dom” je finansirala Evropska unija, su-finansirali Vlada Republike Srbije i Opština Odžaci a sproveo Hausing Centar u partnerstvu sa opštinom Odžaci.

footer

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price