gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
13.08.2018 - HAUSING CENTAR IZRADIO IDEJNO ARHITEKTONSKO REŠENJE ZA INKLUZIVNI CENTAR “MESTO SUSRETA"

ER icoArhitekte Hausing Centra i volonterka arhitekta Sara Rajković, izradili su idejno arhitektonsko rešenje za proširenje objekta inkluzivnog centra “Mesto susreta” u naselju Školsko dobro, u opštini Zemun. Srećni smo što smo na ovaj način mogli da podržimo rad centra i damo svoj doprinos njegovom razvoju.

Inkluzivni Centar okuplja decu sa invaliditetom i njihove roditelje kako bi im bila pružena podrška u sticanju različitih znanja i veština potrebnih za svakodnevni život. Zahvaljujući donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, Centar je prerastao u socijalno preduzeće i vremenom se javila potreba za proširenjem kapaciteta. Kompleks Centra čine dva objekta - prvi je u svakodnevnoj upotrebi za edukacije i treninge dok je drugi, manji objekat, od nekadasnje garaže pretvoren u skladišni i proizvodni prostor. Jedan od primarnih ciljeva idejnog rešenja je potpuno odvajanje stambenog prostora i prostora za proizvodnju.

Udruženje “Evo ruka” se bavi proizvodnjom zimnice čijom prodajom delimično doprinosi finansiranju rada Inkluzivnog Centra. Sav prihod ostvaren prodajom namenjen je unapređenju i održivosti inkluzivnog centra “Mesto susreta”, razvoju socijalnog preduzetništva i održive poljoprivredne proizvodnje, te ekonomskom osnaživanju porodica dece sa invaliditetom. Udruženje privlači veliki broj dece, njihovih roditelja i volontera iz cele Srbije.

Idejnim arhitektonski rešenjem je obezbedjen stambeni prostor za 10 osoba i potpuno odvojen proizvodni prostor sa prostorima za izlaganje i prodaju.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price