gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
01.12.2017 - Objekat za socijalno stanovanje u Šapcu prikazan na drugoj međunarodnoj izložbi savremenog stanovanja u Nišu

H icoObjekat za Socijalno stanovanje u Šapcu izgrađen prema arhitektonskom rešenju arhitekata Hausing Centra prikazan na drugoj međunarodnoj izložbi savremenog stanovanja u Nišu među 60 izloženih radova.

Recenzija: Objekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima u Šapcu predstavlja kvalitetan primer jednostrano orijentisanog objekta longitudinalne forme koja je uslovljena formom parcele i prati je. Objekat se sastoji od 36 stanova grupisanih u pet funkcionalno i oblikovno jasno diferenciranih lamela. Na taj način, objekat svojom formom ali i spratnošću, P + 2, morfološki prati svoje okruženje koje čini uglavnom porodično stanovanje, iako se tipološki od njega razlikuje. Svi stanovi, kao i najveći broj stambenih prostorija, imaju dobru orijentaciju, dominantno južnu. Funkcionalni sklop je rešen na vrlo kvalitetan način.

Ovakav koncept predstavlja vrlo dobar primer prelaza od porodičnog ka višeporodičnom stanovanju, pri čemu se kvalitet porodičnog stanovanja u velikoj meri zadržava. Ovome u velikoj meri doprinose i korektno dimenzionisane otvorene površine, uključujući i mala privatna dvorišta u prizemlju. Stanovi u prizemlju su zonom zelenila zaštićeni od javnih površina i imaju potreban nivo privatnosti.

Aspekt socijalizacije stanara je posebno potenciran formiranjem zajedničkih prostora na svakoj etaži. Dodatni metodološki kvalitet u samom procesu projektovanja je i uključenje budućuih korisnika, kroz organizovanje radionica. Na taj način su oni dobili priliku da utiču na funkcionalni koncept i prilagode ga svojim potrebama.

Objekat socijalnog stanovanja

Lokacija:  Šabac, Srbija

Godina realizacije: 2016

Autori: Hausing Centar (Srbija)

Đorđe Smiljković, Branislava Žarković, Predrag Finci i Aleksandar Bajić

Veza ka portalu izložbe ovde

 

Objekat socijalnog stanovanja

Lokacija:  Šabac, Srbija

Godina realizacije: 2016

 Autori: Hausing Centar (Srbija)

Đorđe Smiljković, Branislava Žarković, Predrag Finci i Aleksandar Bajić

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price