gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
20.9.2017 - Hausing Centar na konferenciji “Pokreni se. Poveži se. Aktiviraj se. Promišljanje Evrope i Zapadnog Balkana”

MLE icoPredstavnici Hausing Centra su 18. i 19. septembra 2017. godine učestvovali na regionalnoj konferenciji „Pokreni se. Poveži se. Aktiviraj se. Promišljanje Evrope i Zapadnog Balkana“ („Move.Link.Engage. Rethinking Europe and Western Balkans“). Konferenciju su zajednički organizovali Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Beogradska otvorena škola, uz podršku programa „Evropa za građane i građanke” i ambasade Kraljevine Švedske u Republici Srbiji.

Cilj konferencije bio je da promoviše i ohrabri regionalni pristup rešavanju zajedničkih društvenih problema, posebno kroz program EU „Evropa za građane i građanke”, kao jedan od važnih instrumenata koji mogu biti korišćeni za jačanje saradnje regionalnih aktera. Konferencija je takođe težila da doprinese unapređenju reformi koje se sprovode u regionu u okviru evropskih integracija, a posebno da podstakne aktivno učešće OCD u ovim procesima i razvijenu saradnju između javnog i civilnog sektora. Tematski deo konferencije obuhvatio je oblasti kao što su: debata o budućnosti EU, Berlinski proces, uloga civilnog društva u procesu evropskih integracija, perspektive za jačanje regionalne saradnje mladih, kao i regionalna saradnja na polju zaštite životne sredine.

Prvog dana konferencije održana je radionica za upoznavanje i umrežavanje organizacija civilnog društva iz Srbije i regiona, koje će u nekoliko radnih grupa raditi na razvijanju projektnih ideja u okviru programa „Evropa za građane i građanke”. Na ovaj način, kao učesnici konferencije imali smo priliku da se upoznamo sa ključnim aspektima ovog EU programa, procesom razvoja projektnih aplikacija u okviru ovog EU programa, kao i da uspostavimo partnerstva sa kolegama iz regiona. Zahvaljujemo se organizatorima na uspešno organizovanoj konferenciji i prilici da na njoj učestujemo.

 
wha2014Â
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico
Â
WHA-14-15-Banner
Â
IPA2012
baner pomoc poplave srp
 Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price