gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
12.4.2017 - STUDIJSKA POSETA LUTONU U OKVIRU PROJEKTA „ŠIRENJE MODELA SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI" (ERASMUS+)

LTN icoTreći susret partnerskih organizacija na projektu ERASMUS+ „Širenje modela socijalnih usluga u zajednici“ je organizovan u Lutonu, u Velikoj Britaniji u periodu od 3. do 7. aprila 2017. godine. Domaćin je bila organizacija Mary Seachole Housing Association. U studijskoj poseti su učestvovali predstavnici partnerskih organizacija: Fundacion Escuela de Solidaridad Granada, Španija; Cooperative Sociale Artemide, Latiano, Italija; Organizata Shqiptare e Urdhrite te Maltes, Skadar, Albanija; Ekologichno Sdruzhnie Prebalkan, Sofija, Bugarska i Housing Center, Beograd, Srbija.

Tokom boravka u Lutonu smo imali prilike da se upoznamo sa projektima na kojima je angažovana organizacija Mary Seacole Housing Association. Obišli smo smeštajne objekte za mlade beskućnike, kuću Stjuart, više manjih kuća za izbeglice i tražioce azila kao i kuće u kojem su smeštene žene sa kompleksnim socijalnim potrebama. U centru za obuku su nam detaljno predstavili program rada sa korisnicima i projekat mladih preduzetnika, štićenika organizacije o dizanju svesti sprečavanje govora mržnje. U Irskom Forumu Luton smo ostvarili kontakt sa predstavnicima drugih organizacija i institucija sa kojima organizacija Mary Seacole Housing Association aktivno sarađuje, gde smo upoznati sa svakodnevnim izazovima sa kojima se suočava grad Luton po pitanju beskućništva. Dora Faneli je prezentovala Erasmus+ projekat „Širenje modela socijalnih usluga u zajednici“. Na kraju događaja smo razmenili praktična iskustva iz zemalja iz kojih dolazimo.

Sledeći dan je bio posvećen obilasku znamenitosti Londona sa ciljem da obiđemo spomen obeležje posvećen Mary Seachole, takođe da napravimo poređenje životnih uslova između Londona i Lutona.

Poslednjeg dana boravka u Lutonu smo zajedno sa ostalim učesnicima na projektu bili primljeni u gradsku skupštinu gde nas je dočekao gradonačelnik Lutona, gospodin Tahir Khan, predstavnik kraljice, visoki šerif okruga Berdforshire Vinod Tejlor i Daren Alexander, izvršni menažer stambenih potreba. U skupštini grada je odbornik Tom Shaw predstavio Strategiju za prevenciju beskućništva u Lutonu 2016-2021. Nakon posete skupštini smo obišli odabrane kuće u ekološkom vrtnom naselju Milton Keynes severozapadno od Lutona.

Početkom juna, u Beogradu dočekujemo predstavnike partnerskih organizacija koje učestvuju na zajedničkom projektu gde ćemo ih pored upoznavanja sa dobrim praksama u Srbiji, provesti i kroz naš grad i prezentovati znamenitosti Beograda.

Projekat “Širenje modela socijalnih usluga u zajednica” je finansiran sredstvima EU u okviru programa ERASMUS+.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price