gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
23.2.2017 - ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNJI DVA PAVILJONA U PRIHVATNOM CENTRU ZA MIGRANTE U SOMBORU

PTCSom icoHausing Centar i dalje pomaže u obezbedjivanju adekvatnog smeštaja za izbeglice i migranate iz Sirije i sa Bliskog istoka. U Prihvatnom centru za migrante u Somboru završeni su radovi na izgradnji i opremanju još dva paviljona – trpezarije i višenamenskog objekta. Izgradnja i opremanje ovih objekata finansirani su sredstvima Odeljenja za Humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Evropske komisije (ECHO) u okviru projekta “Unapređenje zaštite i humanitarne pomoći u Makedoniji i Srbiji“ koji su zajednički realizovali Danski Savet za izbeglice (DRC) i Hausing Centar.

Kapacitet prihatnog centra za migrante u Somboru je izgradnjom ovih paviljona povećan na 166 kreveta (uvećan za 68). Istovremeno, ovom akcijom unapredjeni su uslovi boravka za sve smeštene migrante. Novoizgradjeni objekat distributivne kuhinje i trpezarije omogućiće distribuciju obroka pripremljenih u kuhinji Crvenog Krsta i uslove za ishranu korisnika u skladu sa standardima. Drugi novoizgradjeni objekat je višenamenski i u njemu će biti organizovani različiti edukativni programi za smeštene migrnte, prvenstveno za decu.

Stručni tima arhitekata Hausing Centra je u izuzetno kratkom roku izvršio procenu potreba migranata i infrastrukturnih kapaciteta lokacije, izradio idejno arhitektonsko rešenje objekata, kontrolisao izradu projekta za dobijanje gradjevinske dozvole i projekta za izvodjenje, facilitirao pribavljanje gradjevinskih dozvola, sproveo tenderske procedure za izbor izvodjača radova i isporučica opreme, vršio stručni nadzor nad izvodjenjem radova, bio odgovoran za finansije projekta i koordinisao tehnički prijem i primopredaju radova.

Ukupna vrednost izvedenih radova je 157.825 Evra. Projekat je započeo 04. novembra 2016 i trajao do 03.marta 2017. Vlasnik objekata je Grad Sombor a korisnik Komesarijat za izbeglice i migracije. Nakon okončanja migrantske krize objeti će biti vraćeni svojoj osnovnoj funkciji odmarališta za decu.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price