gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
07.03.2017 - Studijska poseta Albaniji u okviru projekta „ŠIRENJE MODELA SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI" (ERASMUS+)

Alb icoDrugi po redu susret partnerskih organizacija na projektu ERASMUS+ „Širenje modela socijalnih usluga u zajednici“ je organizovan u periodu od 27. februara do 3. marta 2017. u Skadru, u Albaniji. Tokom boravka u Skadru i okolini, domaćin, organizacija Malteser Albanija, je učesnicima, kroz studijsku posetu, prikazala brojne primere dobre prakse života u zajednici i rada sa socijalno ugroženim i isključenim osobama.

Predstavnici Hausing Centra su, zajedno sa ostalim predstavnicima partnerskih organizacija angažovanih na projektu, učestvovali u radnim posetama različitim institucijama, verskim i civilnim organizacijama koje se dugi niz godina bave pomaganjem socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Tokom studijskog boravka učesnici su imali prilike da posete: školu „Mati Logoreci“, školu “Deshmoret e Prishtines“ i Komunitaristički centar za devojke iz sirotišta u Skadru, centar za stara lica “Besa” u opštini Vau i Dejës, Multidisciplinarni centar za decu sa smetnjama u razvoju u Sukruću, Tuzi, Crna Gora. Organizacija Malteser Albanija je bila izvanredan domaćin.

U studijskoj poseti učestvovali su predstavnici partnerskih organizacija: Fundacion Escuela de Solidaridad Granada, Španija; Cooperative Sociale Artemide, Latiano, Italija; Organizata Shqiptare e Urdhrite te Maltes, Skadar, Albanija; Ekologichno Sdruzhnie Prebalkan, Sofija, Bugarska ; Mary Seacole Housing Association, Luton, Velika Britanija i Housing Center, Beograd, Srbija.

Tokom boravka, pored brojnih poseta, dogovoren je način desiminacije podataka, dobrih parksi i važnih dokumenata koji će biti prikupljeni tokom trajanja projekta. Podaci će biti smešteni na gugle drajvu kako bi svi učesnici mogli lako da postavljaju tražene materijale i pristupaju im. Takođe je utvrđen kalendar susreta i ostalih poseta u okviru projekta. Sledeći sastanak je zakazan za prvu nedelju aprila 2017. godine u Lutonu u Velikoj Britaniji.

Projekat “Širenje modela socijalnih usluga u zajednica” je finansiran sredstvima EU u okviru programa ERASMUS+.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price