gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
03.02.2017 - STANOVNICIMA PODRSTANDARDNOG NOVOG NASELJA U BOGOJEVU PREDSTAVLJENE POTENCIJALNE LOKACIJE ZA RASELJAVANJE

Bog icoU skladu sa usvojenom Strategijom održivih stambenih rešenja za stanovnike podstandardnog Novog naselja u Bogojevu, Hausing Centar je ispred Koordinacionog tela opštine Odžaci predstavio stanovnicima naselja potencijalne lokacije za raseljavanje. Prezentacija je održana u sali mesne kancelarije u Bogojevu pred dvadeset prisutnih predstavnika porodica.

Sve predstavljene lokacije – naselja Bogojevo, Karavukovo, Bački Gračac, Bački Petrovac i Lalić - zadovoljavaju osnovne kriterijume za adekvatno stanovanje, što podrazumeva pristup zdravstvenim ustanovama, školama i drugim socijalnim uslovima. Sve parcele su u vlasništvu opštine, pokrivene su planskom dokumentacijom i na njima je odmah moguća gradnja. Nakon prezentacije, predstavnici porodica su postavljali pitanja koja se tiču odabira lokacija i odabira predloženih modela stanovanja. Svim prisutnima je savetovano da tokom naredne dve sedmice obiđu predložene lokacije.

Jedan od osnovnih pristupa u realizaciji projekta je uključivanje krajnjih korisnika u planiranje stambenih rešenja, što podrazumeva konsultacije oko predloženih lokacija, razgovore o evenutalnim poboljšanjima lokacije, informacije o pravima na korišćenje stanova u sistemu socijalnog stanovanja, održavanje stambenog prostora, komunalna higijena, itd.

Hausing Centar i opština Odžaci su zajedniči konkurisali na poziv za finansiranje projekata „Održiva stambena rešenja i unapređenje infrastrukture u Romskim naseljima“ koji su raspisali EU i Ministarstvo finansija Republike Srbije. Rezultati konkursa biće poznati do juna 2017.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price