gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
29.03.2016 - HAUSING CENTAR NA 38 SALONU ARHITEKTURE

salon icoNa ovogodišnjem, 38. Salonu arhitekture 2016 u Beogradu predstavljen je jedan od projekata u čijoj realizaciji je Hausing Centar učestvovao tokom 2015. godine – objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Jabučkom ritu namenjen smeštaju najugroženijih romskih porodica raseljenih iz neformalnog naselja Gazela u Beogradu.

Autori arhitektonskog rešenja su arhitekte Predrag Finci i Aleksandar Bajić, članovi Hausing Centra. Pored izrade idejnog arhitektonskog rešenja, arhitekte Hausing Centra su pratile sve detalje izrade glavnog projekta, na osnovu kojeg je objekat izgradjen.

Arhitektonsko rešenje je izradjeno u okviru projekta “Sagradimo dom” koji je realizovao UNOPS u partnerstvu sa Danskim savetom za izbeglice i Hausing Centrom a finansirala Evropska unija. Hausing Centar je učestvovao u ovom projektu kao partner zadužen za sve tehničke aspekte projekta – identifikaciju i analizu podobnosti lokacija, konsultacije o arhitektonskim rešenjima sa korisnicima, izradu arhitektonskih rešenja, kontrolu izrade glavnih građevinskih projekata, saradnju sa nadležnim institucijama. Pored projekta za Jabučki Rit (15 stanova), Hausing Centar je izradio i arhitektonska rešenja za objekte u Orlovskom naselju (12 stanova) i Mislođinu (32 stana). Projektnim rešenjem je obezbedjeno poštovanje svih standarda vezanih za socijalno stanovanje – minimalnih prostornih standarda i standarda pristupačnosti, kao i tehničkih standarda.

Više o tome na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price