gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
22.1.2016 - INFORMACIJA O OBJEKTU ZA SOCIJALNO STANOVANJE U JABUČKOM RITU U ČASOPISU “GLOBAL TENANT”, GLASILU MEDJUNARODNE UNIJE STANARA

gt icoČasopis GLOBAL TENANT, glasilo Međunarodne unije stanara (International Union of Tenants) čije sedište je u Stokholmu, Švedska, je u svom najnovijem, januarskom broju, objavio prikaz objekta za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Jabučkom Ritu, prema informacijama preuzetim sa web sajta Hausing Centra i periodičnog Newslettera koji izdaje Hausing Centar.

Podsetimo, u naselju Jabučki Rit u Beogradu izgradjen je objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 15 stanova za najugroženije romske porodice raseljene aprila 2012 iz neformalnog naselja Belvil. Arhitekte Hausing Centra izradile su arhitektonsko rešenje ovog objekta i koordinirale izradu glavnog projekta, uvažavajući sve sugsestije krajnjih korisnika dobijene na konsultativnim radionicama i garantujući kvalitet tehničkih rešenja i projektne dokumentacije.

Izgradnja ovog objekta je bila deo šireg programa "Sagradimo dom" koji je finansirala Evropska unija a realizovao ga je UNOPS, organizacija UN za projektne usluge, u partnerstvu sa Gradom Beogradom, Hausing Centrom i Danskim Savetom za izbeglice. Hausing Centar je učestvovao u ovom projektu kao partner zadužen za sve tehničke aspekte projekta – identifikaciju i analizu podobnosti lokacija, konsultacije o arhitektonskim rešenjima sa korisnicima, izradu arhitektonskih rešenja, kontrolu izrade glavnih građevinskih projekata, saradnju sa nadležnim institucijama. Projektnom dokumentacijom je obezbedjeno poštovanje svih standarda vezanih za socijalno stanovanje – minimalnih prostornih standard, standarda pristupačnosti, kao i tehničkih standarda.

Ukupna vrednost projekta je 3,6 miliona Evra. Pored projekta za Jabučki Rit, Hausing Centar je izradio i arhitektonska rešenja za objekte u Orlovskom naselju (12 stanova) i Mislođinu (32 stana).

Objekat je svečano useljen 25.9.2015.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price