gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
20.11.2015 - HAUSING CENTAR UČESTVOVAO NA 3. EVROPSKOM HAUSING FORUMU

EHF-icoPredstavnica Hausing Centra Branislava Žarković učestvovala je na 3. evropskom Hausing Forumu koji su zajednički organizovali Habitat for Humanity, UN Habitat, UNECE, UNDP i Međunarodna federacija društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Forum je održan u Berlinu od 18 do 20 novembra 2015 i njegov cilj bio je da pomogne da se uspostavi nova Agenda koja se tiče stanovanja na nivou Evrope.

Konferencija je okupila oko 150 stručnjaka iz cele Evrope - političare i predstavnike vlada, predstavnike privatnog sektora, akademske zajednice, međunarodnih organizacija i nevladinih organizacija. Tokom tri dana trajanja konferencije demonstrirano je da oblast stanovanja može imati ključnu ulogu u unapređenju socijalnih i ekonomskih uslova širom Evrope. Progam je bio fokusiran na tri ključne teme sa kojima se sučeljavaju gradjani Evrope - dostupnost, održivost i budućnost stanovanja. Forum je bio prilika za definisanje novih ciljeva, kreiranje rešenja i izradu konkretnih preporuka koje će pomoći da se gradjanima pruže pristojni i bezbedni uslovi stanovanja i rada.

Kao panelista u drugom danu konferencije na radionici o održivosti stanovanja predstavnica Hausing Centra je održala prezentaciju kojom je predstavila rad Hausing Centra, njegova konkretna iskustva i postignuća na polju stanovanja u Srbiji. Prezentacija je otvorila živu diskusiju učesnika radionice čije su preporuke unete u zaključke konferencije.

Jedna od govornica na Forumu bila je i gdja Leilani Farha, Visoka izvestiteljka UN za pravo na adekvatno stanovanje, sa kojom se Hausing Centar sreo tokom njenog boravka u Srbiji aprila 2015. Stanovanje je jedno od osnovnih ljudskih prava čije ostvarivanje utiče na mogućnost ostvarivanja svih drugih ljudskih prava i odlučujuće utiče na nivo socijalne kohezije u zajednici.

Više o konferenciji možete pogledati na ecahousingforum.eu

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price