gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
25.9.2015 - SVEČANO OTVOREN OBJEKAT ZA SOCIJALNO STANOVANJE U JABUČKOM RITU IZGRAĐEN PREMA ARHITEKTONSKOM REŠENJU HAUSING CENTRA

JR-icoU naselju Jabučki Rit u Beogradu svečano je otvoren objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 15 stanova za najugroženije romske porodice raseljene aprila 2012 iz neformalnog naselja Belvil. Arhitekte Hausing Centra izradile su arhitektonsko rešenje ovog objekta i koordinirale izradu glavnog projekta, uvažavajući sve sugsestije krajnjih korisnika dobijene na konsultativnim radionicama i garantujući kvalitet tehničkih rešenja i projektne dokumentacije. Objekat su otvorili Oskar Benedikt, zamenik Ambasadora Delegacije EU u Republici Srbiji i Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Hausing Centar je učestvovao u ovom projektu kao partner zadužen za sve tehničke aspekte projekta – identifikaciju i analizu podobnosti lokacija, konsultacije o arhitektonskim rešenjima sa korisnicima, izradu arhitektonskih rešenja, kontrolu izrade glavnih građevinskih projekata, saradnju sa nadležnim institucijama. Pored projekta za Jabučki Rit, Hausing Centar je izradio i arhitektonska rešenja za objekte u Orlovskom naselju (12 stanova) i Mislođinu (32 stana). Projektnom dokumentacijom je obezbedjeno poštovanje svih standarda vezanih za socijalno stanovanje – minimalnih prostornih standarda i standarda pristupačnosti, kao i tehničkih standarda.

Izgradnja ovog objekta je deo šireg programa "Sagradimo dom" koji finansira Evropska unija a realizovan je u partnerstvu sa Gradom Beogradom, Hausing Centrom i Danskim Savetom za izbeglice. Nosilac projekta je UNOPS, organizacija UN za projektne usluge. Ukupna vrednost ovog projekta koji ima za cilj obezbeđenje adekvatnih uslova stanovanja i socijalnu inkluziju za 200 najugroženijih romskih porodica raseljenih iz neformalnog naselja Belvil je 3,6 miliona Evra.

unops-drc-hc-logo

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price