gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
17.9.2015 - NARODNA KUHINJA U ŠAPCU PONOVO ĆE SLUŽITI OBROKE ZA NAJUGROŽENIJE

nk-icoU Šapcu 17. septembra 2015. svečano je otvorena Narodna kuhinja koja je u potpunosti rekonstruisana zahvaljujući podršci koju je JTI Fondacija pružila u saradnji sa Gradom Šapcem i Hausing Centrom.

Objekat Narodne kuhinje u kom je svakog dana obezbeđivan obrok za 1050 šabačkih građana usled teških oštećenja nastalih u toku majskih poplava 2014 stavljen je van funkcije.  Projektom u vrednosti od gotovo 192.000 švajcarskih franaka, koji je realizovao Hausing Centar a koji su finansijski podržali JTI fondacija sa 75% sredstava i Grad Šabac pokrivši ostatak budžeta, izvršena je kompletna rekonstrukcija. Zahvaljujući unapređenim funkcijama Narodna kuhinja je povećala svoje kapacitete i u narednom periodu biće u mogućnosti da pripremi i izda skoro duplo veći broj obroka ukoliko se za tim pokaže potreba.

„Objekat Narodne kuhinje višestruko je značajan. Njime obezbeđujemo adekvatne uslove za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje, kojih je u ovom trenutku oko 1.050. Rad Narodne kuhinje finansira se iz budžeta Grada Šapca, čime pokazujemo solidarnost i socijalnu odgovornost. Osim toga, ovo je još jedan dokaz velike solidarnosti naših partnera iz JTI Fondacije i Hausing Centra, kojima zahvaljujem u ime Grada Šapca. Njihova pomoć i podrška u ovom, ali i u drugim projektima na otklanjanju štete od poplava, od velikog su značaja za pripadnike različitih društveno ranjivih grupa i za naš grad.“

                                                                           Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika grada Šapca

 

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price