gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
14.8.2015 - HAUSING CENTAR NASTAVLJA SA PRUŽANJEM PODRŠKE PORODICAMA POGOĐENIM POPLAVAMA U SRBIJI

Ob-icoTrećeg avgusta 2015. Hausing Centar zajedno sa Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) kao vodećim partnerom, Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC) i Fondacijom Ana i Vlade Divac započeo je projekat “Nastavak podrške u obnovi kuća i ekonomskoj revitalizaciji poplavljenih područja u Srbiji”. Sredstva u ukupnoj vrednosti od 3,3 miliona evra obezbeđena su od strane Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, kroz program pomoći Evropske Unije poplavljenim područjima u Srbiji.

Ciljevi projekta su pružanje podrške u normalizaciji životnih uslova za 490 porodica pogođenih poplavama u Srbiji i u ekonomskoj revitalizaciji 150 malih i srednjih preduzeća pogođenih poplavama u maju 2014. u Valjevu, Šidu, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Osečini, Bajinoj Basti, Loznici, Šapcu i Obrenovcu.

Hausing Centar je angažovan na obezbeđivanju stambenih rešenja  u 5 opština  – Šidu, Bajinoj Bašti, Loznici, Šapcu, i zajedno sa drugim partnerima, u Obrenovcu, obavlja sledeće aktivnosti:

  • Identifikacija potencijalnih korisnika u stanju potrebe za rekonstrukcijom/izgradnjom novih objekata u 5 opština i učešće u procesu selekcije korisnika;
  • Obavljanje terenskih poseta potencijalnim korisnicima i priprema tehničkih specifikacija radova;
  • Nadzor radova, tehnička primopredaja i koordinacija svih aktivnosti potrebnih za:
    • Sanaciju najmanje 150 kuća (od ukupno 475 kuća koliko će biti rekonstruisano u okviru projekta);
    • Postavljanje najmanje 8 montažnih kuća (od ukupno 15 montažnih kuća koje će biti postavljene u okviru projekta) i obavljanje svih potrebnih radova na infrastrukturi i temeljima.

Logo projekta

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price