gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
27.7.2015 - OBJEKAT NARODNE KUHINJE U ŠAPCU ĆE USKORO PONOVO BITI U FUNKCIJI

Sa-icoDana 27.7.2015. izvršen je tehnički pregled građevinskih radova na rekonstrukciji objekta narodne kuhinje u Šapcu koji je bio teško oštećen tokom poplava u maju 2014. Komisija za tehnički pregled, formirana od strane gradske uprave Grada Šapca, nije imala primedbi na izvršene radove, čime je potvrđeno da su oni u celosti i kvalitetno izvršeni.

Projekat rekonstrukcije i dogradnje objekta narodne kuhinje u Šapcu sprovodi Hausing Centar u ime JTI Fondacije koja je donirala finansijska sredstva u vrednosti od 152.000 CHF. Grad Šabac je kofinansirao projekat obezbedivši 40.000 CHF iz spostvenog budžeta, izradio projektnu dokumentaciju i izdao potrebne dozvole. Hausing Centar je koordinirao sve radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta. Arhitekte Hausing Centra, zajedno sa stručnim nadzornim organima Grada Šapca, redovno su pratile kvalitet i dinamiku izvođenja radova.

Objekat narodne kuhinje je teško oštećen u maju 2014. kada je, usled obilnih kiša koje su prethodile poplavama, došlo do prokišnjavanja krova i kratkog spoja na elektroinstalacijama posle čega je rad kuhinje obustavljen. Objekat, već trošan, nije izdržao udare elementarnih nepogoda. Jedna od vitalnih usluga socijalne zaštite Grada Šapca morala je biti privremeno ustupljena privatnim preduzećima koja su obroke pripremala, što je uticalo na kvalitet usluge i na njenu cenu.

Očekuje se da će objekat narodne kuhinje u Šapcu ponovo biti u funkciji od sredine avgusta 2015. Nakon tehničkog prijema sledi montaža opreme i njen probni rad, a zatim i stavljanje objekta u pun pogon. Oko 1.000 obroka koje Grad Šabac obezbeđuje svojim najugroženijim građanima biće ponovno pripremani na istoj lokaciji u rekonstruisanom objektu.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price