gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
29.6.2015 - VOLONTERKA IZ TURSKE NA OBUCI U HAUSING CENTRU

Timu Hausing Centra se 28.6.2015. pridružila 21-godišnja Ilayda Sarp, volonterka iz Turske. Ilayda trenutno pohađa drugu godinu studija arhitekture na univerzitetu Bilgi u Istambulu, ali njena interesovanja obuhvataju i sferu socijalne zaštite pa je stoga posebno fokusirana na socijalnu dimenziju arhitekture.

Tokom narednih šest nedelja, Ilayda će se upoznati sa misijom i tekućim projektima Hausing Centra, čiji je opseg delovanja Ilayda prepoznala kao pogodan za dalje profesionalno usavršavanje. Arhitekte Hausing Centra će tokom zajedničkih poseta trenutno otvorenim gradilištima, kao i već izgrađenim objektima, upoznati Ilaydu sa sa osnovnim principima specifičnog modela socijalnog stanovanja – Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima – na čijem uspostavljanju i razvijanju HC radi već 10 godina. Ilayda će imati priliku da upozna korisnike ovog modela socijalnog stanovanja i zahvaljujući informacijama iz prve ruke bolje razume osnovne ciljeve socijalnog stanovanja uopšte.

U Hausing Centru naišla sam na sredinu koja je istovremeno i radna i porodična, što mi omogućava da bez opterećenja postavim bilo koje pitanje i dobijem odgovore na teme koje me zanimaju. Veoma sam srećna zbog prilike da toliko naučim na ovoj praksi i zaista mi je drago što sam ovde.” Ilayda Sarp

Kroz angažovanje volontera Hausing Centar promoviše ljudsko pravo na adekvatno i dostojanstveno stanovanje, kao i značaj socijalnog stanovanja za ostvarenje ovog prava posebno među studentima iz srodnih disciplina i drugim mladima zainteresovanim za ove teme. Hausing Centar takođe podržava volontere da stečena znanja i iskustva dele sa srodnim organizacijama u zemljama iz kojih dolaze u cilju umrežavanja , prenošenja dobrih iskustava i mogućeg uspostavljanja saradnje.

Šestonedeljnu praksu u Hausing Centru organizovala je studentska mreže AIESEC.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price