gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
02.6.2015 - POTPISAN UGOVOR O SARADNJI NA IZGRADNJI 15 MONTAŽNIH STAMBENIH OBJEKATA U ŠAPCU

SA2 icoDana 2. juna 2015. predstavnici Grada Šapca, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Hausing Centra svečano su potpisali Ugovor o saradnji na izgradnji 15 montažnih stambenih objekata na teritoriji Grada Šapca. 

Montažni stambeni objekti će biti izgrađeni u okviru projekta „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara“ koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji iz predpristupnih fondova IPA 2012.

Ciljevi projekta su da pospeši socijalnu inkluziju socijalno ugroženih lica i porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji smeštenih u kolektivnom centru Varna i najugroženijeg lokalnog stanovništva, i da pomogne zatvaranje kolektivnog centra Varna u Šapcu.

Grad Šabac je za izgradnju montažnih objekta obezbedio četiri infrastrukturno opremljene parcele na kvalitetnim gradskim lokacijama. Komesarijat za izbeglice i migracije koordinira proces zatvaranja kolektivnog centra Varna. Projekat sprovodi NVO Hausing Centar, u partnerstvu sa Inicijativom za razvoj i saradnju IDC.

Korisnici montažnih stambenih objekata koji će biti izgrađeni u okviru projekta će biti socijalno ugrožene porodice iz kolektivnog centra Varna i najugroženije porodice iz lokalne populacije, koje će po useljenju u ove objekte ostvariti uslove za kvalitetan život. Montažni stambeni objekti će biti opremljeni osnovnom opremom i nameštajem. Investitorom u izgradnji stambenih objekata smatraće se Grad Šabac, dok će korisnici imati mogućnost otkupa u skladu sa odredbama Zakona o izbeglicama.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju objekata je oko 285.000 Evra. Završetak gradnje je planiran za novembar 2015.

Ovaj projekat je deo sveobuhvatnijeg programa koji finansira Evropska unija podržavajući pobolјšanje životnih uslova prisilnih migranata - "Za bolјi život", u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra.

IPA12-official-HC-IDC-Sabac-Srp

 

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price