gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
20.5.2015 - OTVORENO GRADILIŠTE ZA IZGRADNJU 10 MONTAŽNIH OBJEKATA ZA KORISNIKE KOLEKTIVNIH CENTARA U BUJANOVCU

BU-icoPredstavnici Hausing Centra svečano su otvorili gradilište za izgradnju 10 montažnih objekata za korisnike kolektivnih centara na teritoriji opštine BujanovacMontažni objekti će biti izgradjeni u okviru projekta „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara“ koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji iz predpristupnih fondova IPA 2012, uz finansijski doprinos organizacije Hausing Centar. Ciljevi projekta su da pospeši socijalnu inkluziju socijalno ugroženih lica i porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji smeštenih u kolektivnim centrima i najugroženijeg lokalnog stanovništva, i da pomogne zatvaranje kolektivnih centara na teritoriji opštine Bujanovac.

NVO Hausing Centar u partnerstvu sa organizacijom Inicijativa za razvoj i saradnju IDC, sprovođenjem ovog projekta pored izgradnje montažnih objekata, svakoj porodici pružaju i pomoć u pribavljanju svih neophodnih dozvola i obavljanja administrativne procedure vezane za priključenje objekata na infrastrukturu. Porodice iz kolektivnih centara na teritoriji opštine Bujanovac koje u svom vlasništvu imaju plac pogodan za izgradnju stambenog objekta, nakon izgradnje montažnih kuća u okviru ovog projekta, dobijaju trajno preneseno vlasništvo nad kućama. Korisničke porodice uključene u projekat snose troškove pribavljanja zemljišta, izdavanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole kao i troškove priključenja na infrastrukturu. Po izgradnji i useljavanju korisničkih porodica Komesarijat za izbeglice i migracije će u saradnji sa NVO Hausing Centar i Inicijativom za razvoj i saradnju IDC pružati podršku u procesu njihove socijalne integracije.

Korisnici, odnosno budući vlasnici montažnih kuća, će biti socijalno ugrožene porodice i to 8 porodica iz kolektivnog centra Salvatore i 2 porodice iz kolektivnog centra Stara ciglana na teritoriji opštine Bujanovac koje će po izgradnji ovih kuća ostvariti uslove za kvalitetan život. Sve kuće će biti opremljene osnovnom opremom i nameštajem.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju objekata je oko 185.000 Evra. Završetak gradnje je planiran za juli a useljavanje korisnika za avgust 2015 godine.

Ovaj projekat je deo sveobuhvatnijeg programa koji finansira Evropska unija podržavajući pobolјšanje životnih uslova prisilnih migranata - "Za bolјi život", u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra.

IPA12-official-HC-IDC-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price