gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
21.4.2015 - POTPISANI UGOVORI O DONACIJI SA KORISNICIMA 10 MONTAŽNIH KUĆA U BUJANOVCU

Bujan-ico21. aprila 2015. predstavnici opštine Bujanovac, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Hausing Centra i Inicijative za razvoj i saradnju učestvovali su u svečanom potpisivanju ugovora sa korisnicima 10 montažnih kuća. Deset montažnih kuća biće izgrađeno i dodeljeno u okviru projekta „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara“ koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji iz predpristupnih fondova IPA  2012, uz finansijski doprinos organizacije Hausing Centar, iz Beograda. Ciljevi projekta su da pospeši socijalnu inkluziju socijalno ugroženih lica i porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji smeštenih u kolektivnim centrima u Bujanovcu, i da pomogne njihovo zatvaranje. Projekat sprovodi NVO Hausing Centar, u partnerstvu sa Inicijativom za razvoj i saradnju IDC.

Korisnici montažnih kuća će biti 10 socijalno ugroženih porodica, odnosno ukupno 45 lica iz kolektivnih centara Stara ciglana i Tehnička škola u Bujanovcu, koja će po izgradnji i useljenju ostvariti uslove za kvalitetan život.

Korisničke porodice su obezbedile građevinsko zemljište za izgradnju montažnih kuća i pokrile troškove dobijanja dozvola i priključivanja na infrastrukturu. Iz sredstava projekta finansirana je izgradnja montažnih kuća, kao i njihovo opremanje nameštajem i svom potrebnom opremom.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju montažnih kuća je oko 185.000 Evra. Završetak montaže i useljenje planirani su za Juli 2015.

Ovaj projekat je deo sveobuhvatnijeg programa koji finansira Evropska unija podržavajući pobolјšanje životnih uslova prisilnih migranata - "Za bolјi život", u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra.

IPA12-official-HC-IDC-Srp
 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price