gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
26.3.2015 - POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU OBJEKTA ZA SOCIJALNO STANOVANJE U ZAŠTIĆENIM USLOVIMA U ŠAPCU

SabacicoPredstavnici Grada Šapca, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Centra za socijalni rad Šabac i Hausing Centra su 26.03.2015 svečano položili kamen temeljac za izgradnju objekta za Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 36 stanova u Šapcu. Time je zvanično započeo proces izgradnje objekta koji će trajati do početka oktobra 2015. godine.

Objekat za Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima će biti izgrađen u okviru projekta „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji iz predpristupnih fondova IPA 2012, uz finansijski doprinos organizacije Hausing Centar. Ciljevi projekta su da pospeši socijalnu inkluziju socijalno ugroženih lica i porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji smeštenih u kolektivnom centru Varna i najugroženijeg lokalnog stanovništva, i da pomogne zatvaranje kolektivnog centra Varna u Šapcu.

Grad Šabac je za izgradnju objekta obezbedio infrastrukturno opremljeno zemljište na kvalitetnoj lokaciji Kamenjak u centralnom delu Šapca, izradio urbanističku dokumentaciju i izdao sve potrebne dozvole. Komesarijat za izbeglice i migracije koordinira proces zatvaranja kolektivnog centra Varna. Centar za socijalni rad Šabac će po izgradnji i useljenju korisničkih porodica preuzeti upravljanje objektom i pružati kontinualnu podršku u procesu socijalne integracije. Projekat sprovodi NVO Hausing Centar, u partnerstvu sa Inicijativom za razvoj i saradnju IDC.

Korisnici stanova u objektu će biti socijalno ugrožene porodice i to 27 porodica iz kolektivnog centra Varna i 7 socijalno ugroženih porodica iz lokalne populacije Grada Šapca. koje će po izgradnji ovog objekta ukupno 36 domaćinstava će ostvariti uslove za kvalitetan život. Stanovi u objektu će biti opremljeni osnovnom opremom i nameštajem.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju objekta je oko 720.000 Evra. Završetak gradnje je planiran za oktobar 2015.

Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je pravo u oblasti socijalne zaštite koje pripada grupi proširenih prava koja su u nadležnosti lokalne zajednice. Pored rešavanja stambenog pitanja, korisnicima se pruža i usluga kontinualne socijalne podrške koju pružaju Centar za socijalni rad i Domaćinska porodica (http://www.housingcenter.org.rs/index.php/socijalno-stanovanje-u-zasticenim-uslovima)

IPA12-official-HC-IDC-Sabac-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price