gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
27.02.2015 - PREDSTAVNICE HAUSING CENTRA UČESTVOVALE NA KONFERENCIJI O RAZVOJU POLITIKA SOCIJALNOG STANOVANJA U PODGORICI

Predstavnice Hausing Centra Milena Timotijevic i Branislava Žarković učestovale su na konferenciji ”Pravci razvoja politike socijalnog stanovanja i osiguranje prava na stan kroz Ustav Crne Gore“, koja je 26. februara 2015. održana u Podgorici. Konferenciju je organizovala Mreža za razvoj socijalnog stanovanja Crne Gore koju čine Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, UNO Libertask i organizacija Mladi Romi.

Na skupu su učestvovali predstavnici resornih ministarstva turizma i održivog razvoja i ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, predstavnici institucija i sekretarijata koji se na lokalnom nivou bave politikama socijalne zaštite u Crnoj Gori, prostornog planiranja i stanovanja, predstavnici/ce civilnog sektora kao i predstavnici/ce struke iz navedenih oblasti.

Cilj skupa je bilo upoznavanje sa konceptom socijalnog stanovanja i programima koji prate programe stanovanja u regionu, kao i upoznavanje sa Inicijativom za promenu Ustava Crne Gore kojom bi se garantovalo građanima jedno od osnovnih ljudskih prava - pravo na stan.

Učesnice iz Hausing Centra su predstavile situaciju u oblasti socijalnog stanovanja u zemljama regiona i upoznale prisutne sa aktvnostima Hausing Centra na polju zagovaranja prava na dostojanstveno stanovanje. Veliku pažnju privukla je prezentacija o projektima socijalnog stanovanja koje Hausing Centar realizuje u Srbiji.

Mreža za razvoj socijalnog stanovanja je otvorena platforma za sve zainteresovane pojedince i organizacije civilnog društva i sindikate, poslanike i predstavnike struke koji svojim angažmanom mogu doprinieti da se u Crnoj Gori i regionu afirmišu različiti modeli i podstakne razvoj socijalnog stanovanja za sve ciljne grupe koje na tržištu, usled nedovoljne ekonomske moći, ne mogu da osiguraju adekvatan prostor za stanovanje.

Događaj je realizovan u okviru regionalne inicijative Građanska mreža za mir, pomirenje i humanu bezbednost, koja je podržana od strane Evropske Unije.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price