gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
23.02.2015 - U LOZNICI URUČENI KLJUČEVI 6 MONTAŽNIH KUĆA KOJE JE IZGRADIO HAUSING CENTAR

Zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt uručio je u Loznici ključeve 6 montažnih objekata koje je izgradio Hausing Centar u okviru projekta „Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za najugroženije porodice pogođenih poplavama u Srbiji“. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije a sprovodi se u partnerstvu sa nemačkom organizacijom ASBU opštinama Bajina Bašta, Loznica, Šabac i Šid Hausing Centar je do februara 2015 sproveo radove na sanaciji ukupno 91 objekta i izgradnji 16 montažnih kuća. 

Na terotoriji Loznice je u okviru projekta Hausing Centar sproveo radove na sanaciji ukupno 20 kuća i na izgradnji 6 novih montažnih objekata. Završetak izgradnje još tri montažna objekta očekuje se do kraja marta 2015. Svi renovirani i novoizgradjeni objekti opremljeni su osnovnom opremom i nameštajem. Troškovi rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata u Loznici iznose ukupno 357.000 Evra. Pomoć je pružena najugroženijem stanovništvu čiji su domovi oštećeni tokom majskih poplava.

Jedna od 6 porodica kojima su uručeni ključevi je i porodica Predraga i Snežane Stefanović i njihovo troje dece - sinova Božidara (17) i Bojana (15) i kćerke Bojane (8) čija je porodična kuća u Banji Koviljači pretrpela velika oštećenja izazvana klizištem. Veliki odroni su uništili sve - kuća je proglašena nebezbednom za život i procenjena za rušenje. Na zemljištu koje je ustupio i opremio Grad Loznica, porodici je izgradjen novi dom površine 85m² koji je opremljen najpotrebijom opremom i nameštajem.

Hausing Centar u ovom projektu saradjuje sa Arbeiter Sameriter Bund (ASB), Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC) i Fondacijom Divac. Projekat se sprovodi u ukupno 8 opština (pored gore navedenih opština u još četiri opštine: Valjevo, Osečina, Ljubovija i Mali Zvornik). Ukupna vrednost projekta je 3 miliona Evra.

Logo projekta

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price