gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
25.7.2014 - HAUSING CENTAR UČESTVUJE U REALIZACIJI PROJEKATA ZA OBNOVU KUĆA U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA U SRBIJI

rukovanje nakon potpisanog ugovoraDana 25. jula 2014. u gimnaziji u Obrenovcu  svečano je potpisan sporazum o odobravanju sredstava iz predpristupnih fondova IPA za pomoć poplavljenim područjima, između Vlade Republike Srbije koju je predstavljala Jadranka  Joksimović, ministar bez portfelja Vlade Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Delegacije Evropske Unije u Srbiji, koju je predstavljao Majkl Devenport šef Delegacije. Sporazumom je omogućeno da se 30 miliona evra bespovratne pomoći Evropske unije usmeri na projekte koji će pomoći obnovu infrastructure, kuća I privredne aktivnosti u poplavljenim područjima u Srbiji.

Pored navednih medijima su se obratili I Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac i Marko Blagojević, šef Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, kao i Grem Tindal, menadžer Projektnog centra UNOPS u Srbiji i predstavnici organizacija koje će sprovoditi projekte obnove sa dodeljnim sredstvima.

Hausing Centar je jedna od nevladinih organizacija koja će, u sardnji sa Arbeiter Sameriter Bund (ASB), Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC) i Fondacijom Divac sprovoditi projekat čiji je cilj obnova privatnih kuća u više opština pogrođenih poplavom. Projekte vezane za obnovu infrastrukture realizovaće UNOPS, a projekte namenjene obnavljanju poljoprivrede FAO.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price