gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
16.7.2014 - HAUSING CENTAR NA DONATORSKOJ KONFERENCIJI U BRISELU

Brisel 16 Juli 2014 donatorska konferencijaPo pozivu kancelarije Delegacije Evropske Unije u Beogradu, predstavnica Hausing Centra Branislava Žarković je učestvovala na donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći za saniranje posledica poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Konferencija, pod radnim nazivom „Obnovimo zajedno“ održana je u sredu, 16 jula 2014, u sedištu Evropske Komisije u Briselu i u njoj je učestvovalo oko 350 učesnika iz celog sveta. Konferencija je organizovana od strane Evropske Unije, po incijativi Francuske i Slovenije. Na konferenciji je za Srbiju sakupljeno 115 miliona Evra donatorskih sredstava i 880 miliona povoljnih kredita.

Hausing Centar je pozvan kao jedna od 12 nevladinih organizacija koje će implementirati programe finansirane od strane Evropske unije. Hausing Centar će, zajedno sa medjunarodnim humanitarnim organizacijama Danski savet za izbeglice, HELP i ASB implementirati projekte Evropske unije ukupne vrednosti oko 8 miliona Evra koji su namenjeni obnovi oštećenih individualnih kuća i izgradnji montažnih stambenih objekata u najugroženijim opštinama.

Učešće nevladinih organizacija na ovoj konferenciji doprinelo je većoj transparentnosti procesa prikupljanja pomoći i omogućilo, kroz formalne i neformalne kontakte, razmenu mišljenja i dalje zagovaranje pomoći za ugrožena područja.

Rebuilding together Bosna and Herzegovina and serbia after floods

 

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price