gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
04.7.2014 - VOLONTERSKA AKCIJA “ZAJEDNO ZA DRUGE - KUĆA OD SRCA“

procter&gamble humanitarna akcijaZahvaljujući donaciji kompanije Procter & Gamble, i u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, Hausing Centar je u petak, 04.07.2014. uspešno sproveo volontersku akciju „Zajedno za druge – kuća od srca!“. Aktivnost je imala za cilj da pomogne završetak izgradnje stambenog objekta porodice Radojke Marković u mestu Grmovac u naselju Dobanovci pored Beograda. Radojki Marković, izbeglici i samohranoj majci troje dece, je u okviru donacije kompanije Procter & Gamble dodeljen građevinski materijal u vrednosti od 9.000 evra.

Aktivnosti je prisustvovalo 32 učesnika: zaposleni u kompanijama Procter & Gamble, NELT i New Moment, članovi organizacije Hausing Centar, članovi porodice Marković kao i predstavnica Komesarijata za izbeglice, gospođa Dušica Berleković.

Volonterski dan podrazumevao je angažovanje učesnika na tri tipa građevinskih radova na stambenom objektu porodice Marković. Podeljeni u tri grupe volonteri su radili na postavljanju termoizolacionog materijala na fasadu objekta, na iskopavanju kanala i na štemovanju zidova za postavljanje instalacija unutar objekta. Kao rezultat volonterske aktivnosti postavljeno je 100m² termoizolacionog sloja na fasadi, proštemovano  je oko 20m' zidova koji su time pripremljeni za postavljanje elektro instalacija i iskopano je 18 m rova za polaganje vodovodnog creva i odvoda kanalizacije. Stručni tim Hausing Centra je tokom čitave radne akcije učestvovoao i vršio nadzor radova, a za volontere je angažovao i instruktore za svaku od tri grupe volontera odnosno grupe radova.

Akcija je protekla u dobrom raspoloženju učesnika i sa mnogo radnog elana. Za solidarnu energiju, timski duh i uložen trud u okviru akcije „Zajedno za druge - Kuća od srca” i značajan doprinos na završetku izgradnje kuće za porodicu Marković Hausing Centar je na kraju dana učesnicima uručio Zahvalnice.
Zahvaljujući donaciji firme P&G za građevinski materijal i radu volontera na ugradnji materijala omogućili smo porodici Marković da otpočne novu fazu u životu i potvrdili njihovu veru u građansku solidarnost i empatiju.

Logo-Zajedno-za-druge---kuca-od-srca

 

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price