gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
8.4.2014 - HAUSING CENTAR DOBITNIK NAGRADE "ZLATNI TOČAK" ZA DOPRINOS INKLUZIJI ROMA

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma 8. aprila  2014. u Domu omladine u Beogradu Nacionalni savet romske nacionalne manjine Srbije organizovao je svečanu manifestaciju “Iskorak u vremenu” u okviru koje je dodeljeno više nagrada za doprinos unapređenju položaja Roma u nekoliko kategorija. Nagrada „Zlatni točak“ uspostavljena je i prvi put dodeljena ove godine.

Hausing Centar je dobitnik "Zlatnog točka" u kategoriji Organizacija civilnog društva koje su najviše doprinele inkluziji Roma. Pored Hausing Centra u istoj kategoriji nagrada je dodeljena i organizacijama Praxis, Bibija, Građanske Inicijative, Društvo za unapređenje romskih naselja, Ekumenska humanitarni organizacija, Osvit, Grupa 484 i Romsko srce.

U kategoriji državne institucije nagrada je uručena Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu građevine i urbanizma i Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i Kancelariji za ljudska i manjinska prava, a nagrade su primili ministri Slavica Đukić Dejanović i Velimir Ilić, državna sekrtetarka Brankica Janković i direktorka Kancelarije Suzana Paunović. Dobitnici nagrada u kategoriji ambasada su ambasade Švedske, Japana, Nemačke, Italije i SAD, dok su u kategoriji međunarodnih organizacija nagrade dobili Evropska organizacija za bezbednost i saradnju (OEBS), Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), Kancelarija UN za ljudska prava, UNICEF. Nagrade su uručene i medijskim kućama, a među dobitnicima je i Novinska agencija Tanjug, u čije ime je nagradu primila, direktor Branka Đukić. Dobitnici nagrada u kategoriji lokalnih samouprava su opštine Pirot, Zrenjanin, Pančevo, Smederevo, Aranđelovac. Nagrade su uručene i pojedincima, ali i Romima koji su najviše doprineli inkluziji Roma, a među nagrađenima su državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, Vladimir Macura, Dragoljub Acković, Bajram Haliti. Specijalna nagrada dodeljena je i predsedniku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomiru Mihajloviću, a nagrada za životno delo Rajku Đuriću. Lap top računarima nagrađeno je i deset najboljih studenata romske nacionalnosti na univerzitetima širom Srbije za ostvarene rezultate u školovanju.

 

Plaketa 2014 Svetski dan Roma

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price