gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
9.4.2014 - SVEČANO OBELEŽEN POČETAK REALIZACIJE PROJEKTA „ZA BOLJI ŽIVOT“

U Pančevu je 9. aprila 2014. svečano obeležen početak realizacije programa „Za bolji život“ (Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata) koji finansira Evropska Unija. Svečanosti su prisustvovali Šef Delegacije EU u Republici Srbiji,  NJ.E. Ambasador Majkl Davenport, Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić

, pomoćnik direktora za imovinsko-pravna pitanja, međunarodnu saradnju i projekte Zoran Lazić  – Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, gradonačelnik Pančeva gdin Pavle Radanov, član Gradskog veća Pančeva zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, direktor Centra za socijalni rad „Solidarnost” Zoran Albijanić, predstavnici organizacija koje implementiraju projekat i predstavnici medija.

Predstavnica Hausing Centra je prezentovala stambenu komponentu programa čiji ciljevi su da obezbede adekvatni uslovi za život prisilnim migrantima koji su smešteni u kolektivnim centrima i da pomogne zatvaranje kolektivnih centara. Ukupan doprinos EU u realizaciji ove komponente iznosi 10.600.000 evra.

Komponenta programa za stambeno zbrinjavanje biće realizovana u 9 opština i gradova u Srbiji koji još uvek imaju aktivne kolektivne centre na svojoj teritoriji i koji su izrazili spremnost da podrže i aktivno učestvuju u procesu zatvaranja centara (Bela Palanka, Beograd, Bujanovac, Kladovo, Kragujevac, Pančevo, Rača, Šabac i Vranje). U okviru projeknte komponente za stambeno zbrinjavanje biće realizovana dva osnovna tipa stambenih rešenja, i to izgradnja stambenih objekata za Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i izgradnja montažnih kuća.

Stambenu komponentu programa će realizovati četiri organizacije - tri međunarodne organizacije i jedna lokalna nevladina organizacija. To su: DRC, HELP, UNHCR i Hausing Centar.

IPA12-official-HC-IDC-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price