gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
18.3.2014 - ODRŽANA PREZENTACIJA PROJEKTA IPA 2012 U BUJANOVCU

conference at BujanovacHausing Centar i IDC su 18.03.2014. god. u Domu kulture u Bujanovcu održali predstavljanje projekta IPA 2012 koji je namenjen obezbeđivanju stambenih rešenja za lica smeštena u kolektivnim centrima Stara ciglana, Salvatore i Dečiji vrtić, kao podrška njihovom zatvaranju.

Predstavljanju projekta prisustvovali  su i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i predstavnici opštinske uprave Bujanovca, predstavnici nevladinih organizacija Intersos iz Beograda, Vizija iz Kragujevca i Romski Humanitarni Centar iz Bujanovca, kao i predstavnici TV Bujanovac i lokalne radio stanice.

Hausing Centar je informisao potencijalne korisnike da se u okviru projekta omogućeno dobijanje montažnih kuća za porodice koje poseduju plac na kome je moguće dobiti građevinsku dozvolu. Projektom su obezbeđena sredstva  za izgradnju 8 montažnih stambenih objekata. Finansijska sredstva za izgradnju objekata su donacija Evropska Unije. Predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije obavestili su korisnike da će kolektivni centri u Bujanovcu u dogledno vreme biti zatvoreni i pozvali ih da se aktivno uključe u definisanje optimalnog rešenja za svaku porodicu ponaosob.

Predstavljanju projekta prisustvovalo je ukupno 37 interno rasljenih lica koja su smeštena u nekom od tri kolektivna centra. Korisnici su postavljali mnoga pitanja i otvorena je živa diskusija. Predstavljanje projekta bilo je najava neposrednih budućih aktivnosti koje će u narednim mesecima sprovesti Hausing Centar i IDC – intenzivne posete „od vrata do vrata“, detaljni razgovori o ponuđenom stambenom rešenju i prikupljanje osnovnih informacija o porodicama i zemljištu u posedu.

Projekat „Podrška unapredjenju životnih uslova prisilnih migranata i zatvaranju kolektivnih centara“ je finansiran iz predpristupnih fondova Evropske Unije iz fondova IPA 2012 i zajednički ga realizuju Hausing Centar i IDC, u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije.

IPA12-official-HC-IDC-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price