gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
07.2.2014 - HAUSING CENTAR NA KONFERENCIJI O POSEBNOM ZAKONU O LEGALIZACIJI ROMSKIH NASELJA U NIŠU

Hausing Centar je uzeo aktivno učešće u okruglom stolu ,,Izrada nacrta Zakona o legalizaciji romskih naselja u Srbiji”- „Lex specialis“, organizovanom dana 07.02.2014. godine u Media centru u Nišu. Okrugli sto realizovan je u okviru projekta koji sprovodi Stalna Konferencija Romskih Udruženja Građana (SKRUG) – Liga Roma, koji je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo iz Beograda.

Projektom je planirana priprema, izrada i javno zastupanje usvajanja „Lex specijalis“ o legalizaciji romskih naselja u Srbiji. Okrugli sto imao je za cilj da članovima lokalnih romskih organizacija civilnog društva predstavi platformu za izradu i usvajanje posebnog zakona o legalizaciji romskih naselja.

Na Okruglom stolu učestovalo je 39 predstavnika iz opština Prokuplje, Lebane, Bujanovac, Kruševac, Surdulica, Aleksinac, Bor, Niš, Vranje, Vladičin Han, Leskovac, Pirot, Knjaževac, Vlasotince, Bela Palanka, Bojnik i Žitorađa.

 
Izlagači na okruglom stolu bili su:
  • Ing. Osman Balić, predsednik predsedništva SKRUG-a
  • Sandra Abramović, rukovodilac stručne službe SKRUG-a
  • Milena Timotijević, predstavnica Housing centra i Odbora za stanovanje SKRUG-a
  • Božidar Jovanović, predstavnik stručne službe SKRUG-a

Izlagači su pružili analizu postojećeg zakonodavstva koje reguliše legalizaciju bespravno podignutih objekata, izložili predlog Platforme, kao i ciljeve izrade posebnog zakona o legalizaciji romskih naselja i argumentaciju koja takvom zahtevu obezbeđuje legitimitet. Nakon toga otvorena je diskusija u kojoj su aktivno učestvovali svi prisutni obrazlažući situaciju sa pravnim statusom romskih naselja u opštinama u kojoj oni žive i rade i dajući konkretne predloge sadržaja ovog posebnog zakonskog rešenja.

 
 
 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price