gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
19.2.2014 - Održana prezentacija projekta IPA 2012 u Šapcu

Hausing Centar i IDC su 19.02.2014. god. u kolektivnom centru Varna u Šapcu održali predstavljanje projekta IPA 2012 koji je namenjen obezbedjivanju stambenih rešenja za lica smeštena u kolektivnom centru, kao podrška njegovom zatvaranju. Predstavljanju projekta prisustvovali  su i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i predstavnici gradske uprave Grada Šapca i Centra za socijalni rad iz Šapca.

Hausing Centar je informisao potencijalne korisnike da će projekat omogućiti dva tipa stambenih rešenja – stanovanje u novoizgradjenim stanovima u objektima za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima  i montažne kuće za porodice koje poseduju plac na kome je moguće dobiti gradjevinsku dozvolu. Projektom su obezbedjena sredstva  za izgradnju 40 stanova za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i 20 montažnih stambenih objekata. Finansijska sredstva za izgradnju objekata su donacija Evropska Unije.

Predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije obavestili su korisnike da će kolektivni centar Varna u dogledno vreme biti zatvoren i pozvali ih da se aktivno uključe u definisanje optimalnog rešenja za svaku porodicu ponaosob. Predstavnici gradske uprave Grada Šapca su obavestili da je Grad za potrebe izgradnje objekata za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima ustupio kvalitetnu lokaciju u izgradjenom gradskom tkivu, na lokaciji Kamičak, i da će pružiti potrebno finansijsko učešće u opremanju lokacije i priključenju objekata na infrastrukturu.

Predstavljanju projekta prisustvovalo je ukupno 35 izbeglica, interno rasljenih lica i lica vraćenih po readmisiji, koja su smeštena u kolektivnom centru. Korisnici su postavljali mnoga pitanja i otvorena je živa diskusija. Predstavljanje projekta bilo je najava neposrednih budućih aktivnosti koje će od 22. do 28 februara sprovesti Hausing Centar i IDC – intenzivne posete „od vrata do vrata“ i detaljni razgovori o ponudjenim stambenim rešenjima. Cilj je da se do prve nedelje marta svi korisnici upoznaju sa mogućnostima i da dobiju potrebne infomracije kako bi mogli doneti pravu odluku.

Projekat IPA 2012 („Podrška unapredjenju životnih uslova prisilnih migranata i zatvaranju kolektivnih centara“) je finansiran iz predpristupnih fondova Evropske Unije i zajednički ga realizuju Hausing Centar i IDC, u partnerstvu sa  Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Gradom Šapcem.

IPA12-official-HC-IDC-Sabac-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price