gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
05.03.2013. - STALNA KONFERENCIJA ROMSKIH ORGANIZACIJA NASTAVLJA RAD LIGE ZA DEKADU ROMA

ldr icoHausing centar je 4. i 5. marta 2013. u Sokobanji učestvovao u radu VI godišnje skupštine Lige za dekadu Roma i održao prezentaciju o stanju u oblasti stanovanja Roma u Srbiji i postignutim rezultatima Dekade Roma. Hausing Centar je prisustvovao i osnivanju Stalne konferencije Romskih organizacija.

Nakon 8 godina postojanja i aktivnosti Lige za dekadu Roma, na šestoj skupštini su 23 romske organizacije članice odlučile da rad nastave u okviru nove, formalne koalicije – Stalne konferencije romskih organizacija. Predstavnici Lige izvestili su na šestoj godišnjoj skupštini da su rezultati koji su ostavreni u okviru Dekade Roma pozitivni, ali da je za dalji rad potrebna efikasnija organizacija kako bi se svi ciljevi postavljeni u okviru Dekade postigli u što kraćem roku.

Stalna konferencija romskih organizacija je nezavisna, neprofitna koalicija romskih organizacija koje su se udružile na neodređeni period sa ciljem poboljšanja položaja Roma u Srbiji, zaštite i ostvarivanja zajedničkih interesa kao što je navedeno u prvom članu statuta ove organizacije usvojene 5. marta 2013. Sedište Stalne konferencije biće u Beogradu i njom će rukovoditi Skupština, predsednik i Upravni odbor. Za prvog predsednika imenovan je Osman Balić, izvršni direktor YUROM centra iz Niša.

 
wha2014Â
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico
Â
WHA-14-15-Banner
Â
IPA2012
baner pomoc poplave srp
 Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price