gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
06.02.2013 - “Share Experience, Encourage Inclusion” - održan sastanak i razmena u Budimpešti, u okviru projekta PAIRS

P icoU periodu od 06.02.2013. do 08.02.2013. predstavnici Hausing centra su u Budimpešti prisustvovali launch eventu u organizaciji mađarskog Malteškog dobrotvornog servisa, u okviru zajedničkog regionalnog projekta PAIRS (Programmes for the Active Integration/Inclusion of Roma in the South-East Europe). Pored Hausing centra, još 8 organizacija partnera na projektu je uzelo učešće u ovom događaju.

Za tri dana koliko je poseta trajala održani su sastanci na kojima je definisan metod rada i napravljen detaljan plan aktivnosti za naredna 4 meseca, a učesnici su imali i priliku da se upoznaju sa 4 uspešna projekta čiji je cilj povećanje socijalne inkluzije romskih porodica koje žive u Tarnabodu, siromašnom ruralnom mestu blizu Budimpešte.

U okviru launch eventa održani su:

1. Sastanak Trans-nacionalne radne grupe (TWG):
 Cilj sastanka je bio postizanje dogovora o metodologiji izbora primera dobre prakse iz 9 zemalja učesnica. Kroz dalje projektne aktivnosti izabrane dobre prakse će biti detaljnije analizirane na osnovu čega će biti proizvedeni modeli koji obezbeđuju visok kvalitet i efikasnost u poboljšanju socijalne inkluzije Roma.  

2. Sastanak Steering grupe (SG):
Cilj sastanka bio je razmena informacija vezana za strategiju komunikacije u okviru aktivnosti svih partnera na projektu PAIRS i definisanje rasporeda i datuma studijskih poseta i sledećih sastanaka TWG i SG.
   
3. Prezentacija projekata Malteški dobrotvorni servis u mestu Tarnabod, Mađarska
a) novoosnovan besplatan vrtić za decu iz ovog marginalizovanog i siromašnog mesta za koje je obrazovanje važan kanal socijalne mobilnosti,
b) dnevni omladinsko/kulturni centar koji omogućava strukturiranje i kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena,
c) osnovna škola kojom upravlja Malteški dobrotvorni servis sa ciljem da pospeši kvalitet nastave i smanji stopu odustajanja od školovanja među romskom populacijom , kao i  
d) socijalno preduzeće (koje upošljava 25 osoba i obezbeđuje izvor prihoda za 25 porodica iz mesta).

SEE colour TCP        pairs logo      EuLogo 

 
wha2014Â
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico
Â
WHA-14-15-Banner
Â
IPA2012
baner pomoc poplave srp
 Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price